Meer dan 90 verschillende

soorten planten

Nieuw in ons assortiment

Phillyrea angustifolia
Nederlandse benaming: steenlinde. Wij hebben deze planten met kluit in de maat 60/80 en 80/100. Deze groenblijvende plant dient zich goed voor het creëren van volle hagen en wolken. Winterhardheid: -15 graden Celsius en leent zich goed aan de zoute kustgebieden van Nederland en België

Mechanische onkruid bestrijding

In onze boomkwekerij bestrijden we de onkruiden tussen onze planten hoofdzakelijk mechanisch. Dit gebeurt door middel van de nieuwste schoffel en wied egg technieken.
Door het vaak herhalen van deze technieken onder de juiste weersomstandigheden hebben we de onkruiddruk tussen de planten goed onder controle. Het zorgt er niet alleen voor dat we duurzaam om gaan met onze omgeving, het heeft meer voordelen. Zo zorgt het ook voor lucht in onze bodem en een goede structuur op onze zandgronden.

BOS EN HAAGPLANTSOEN

We telen Fagus, Carpinus en Corylus in de categorie bos/haagplantsoen. Deze planten worden bij ons gerooid met blote wortel en zijn leverbaar van half oktober tot half april.

Bij het afleveren van deze planten worden de planten zo kort mogelijk voor de levering gerooid.

Ze worden gesorteerd in de gewenste maten en bij het afleveren zo goed mogelijk verpakt om uitdroging op de haarwortels tegen te gaan tijdens het transport.

De soorten

CONIFEREN

Al onze coniferen zijn ijzersterk, winterhard en behouden het gehele jaar hun kleur en naalden.

We hebben coniferen in verschillende soorten in maten waarvan de soorten zoals: Tsuga en de Cupressocyparis gestokt  en aangebonden zijn. Daarnaast telen we ook Taxus en Thuja’s.

We leveren alle coniferen met kluit in jute of acryl.

De soorten

GROENBLIJVENDE

Deze planten behouden hun bladeren in de winter en geven tuin en landschap in deze periode meer kleur. Groenblijvende haagplanten geven u privacy in de tuin.

In dit assortiment  hebben  Prunus lusitanica en Novita, maar ook Photinia’s en Ilex aquifolium.

In de toekomst willen we ons assortiment verbreden in de categorie groenblijvende planten.

De soorten

SIERHEESTERS EN SOLITAIRE STRUIKEN

Solitairen zijn bomen of stuiken die op hun eindbestemming de ruimte krijgen en dienen vaak als blikvanger in de tuin. Deze herken je aan hun mooie karakteristieke stammen, mooie vormen, herfstkleuren en vaak een prachtige bloeiwijze.

We telen van jong tot volwassen sierheesters en solitairen. We selecteren deze op de sierwaarde van het blad, stam, bes of de bloem zodat het een blikvanger is voor de toekomst.

De soorten

SPILLEN

Spillen zijn jonge bomen die bij ons dienen als het plantmateriaal voor de laanboomkweker. Er zijn ook kwekers die onze spillen gebruiken en daar een variëteit op enten bijvoorbeeld een bolvorm. Dit gebeurt op een  stamhoogte van 200cm tot 250cm.

Een goede spil heeft een kaarsrechte stam, een goed wortelgestel en is soortecht.

Op onze kwekerij telen we al meer dan 15 jaar Platanus hispanica spillen, dit is nog niet zo eenvoudig en brengt het nodige vakmanschap met zich mee.

De soorten

BOLVORMEN

Dit zijn heesters die tot bol of kegel gesnoeid zijn, vaak zijn deze ook winterhard.

Bol of kegelvormen kunnen de vorm bepalen in de tuin, ook worden bolvormen vaak gebruikt voor het creëren van  mooie donkergroene wolken in de borders.

Wij hebben er voor gekozen om bolvormen of kegelvormen in een ander assortiment te telen! Zo telen we Taxus in bol en kegelvorm, maar ook hebben we Prunus lusitanica en Viburnum tinus in bolvorm.

De soorten

Stel een vraag

Neem contact met ons op

Boomkwekerij Jan Tax
Paandijksestraat 12
4891 PV Rijsbergen

Vaste lijn: 0031(0)76-5961430
Mobiel Jan: 0031(0)622428250
Mobiel Martijn: 0031(0)611330165